GIELS (BNNVARA)

Het programma van Giel Beelen wordt elke donderdag ondersteund door een item van Tommy Zwartjes. Op humoristische wijze ontleed hij muzikale helden. Als klap op de vuurpeil sluit hij dat item af met een nieuw lied, geheel in de stijl van de gekozen artiest. Elke donderdag op NPO Radio 2.

Kiwi & Slinger (PebbleTV)

Van 2014 tot en met 2019 (vijf jaar lang) heeft PebbleTV de serie dagelijks uitgezonden. Het is dan ook een goed bekeken programma, waar vele kinderen fan van zijn geworden. De serie is nu online te zien op het YouTube kanaal van TOXTV, het bedrijf dat Tommy Zwartjes destijds oprichtte om deze serie te produceren. Tommy heeft dit programma bedacht, geschreven, geregisseerd, gemonteerd, de muziek gecomponeerd en is zelfs de poppenspeler achter Kiwi.

Seizoen 1 (2014)

In dit seizoen dat uit maarliefst 26 afleveringen van 5 tot 7 minuten bestaat, wordt Kiwi elke dag voorgelezen door zijn trouwe vriend – en fervent parkbezoeker – Meneer Slinger. Hij leest voor uit het Grote Magische Voorleesboek. Terwijl Meneer Slinger leest, vormen zich de bijbehorende tekeningen als vanzelf. Boeken hiervan zijn binnenkort te koop.

Jelger de Goochelaar (WOS TV)

De schrijver en regisseur van de reeks films ‘Jelger de Goochelaar’ is Jelger Dees. Tevens is hij ook de acteur die de hoofdrol in Jelger de Goochelaar speelt, met het gelijknamige karakter. Tommy Zwartjes vertolkt de rol van het gekke neefje van Jelger, genaamd Egbert.

 

De gouden paprika (2016)

Deze film is uitgekomen in 2016 en ging in premiere in de bioscoopzaal van het Westlandtheater De Naald. De film werd onderverdeeld in afleveringen en uitgezonden op WOS TV, de regionale omroep in het Westland.

De poppenheks (2017)

Deze kinderthriller kwam uit in 2017. Ook deze ging in premiere in Naaldwijk en werd uitgezonden op de WOS in losse afleveringen.

De verdwenen pieten (2016)

Deze extra film uit 2016 is een Sinterklaasavontuur waarbij de Pieten ervan worden weerhouden om pakjesavond te kunnen organiseren.

Het tranendal (2024)

Deze nieuwste film van Jelger de Goochelaar is met een zeer leuke cast, waaronder Koos van der Knaap en Wieteke van Dort.

Poppencast (Café Weltschmerz)

Poppencast gaf een satirische blik op de werkelijkheid, in tijden van corona en chaos. Tommy Zwartjes, Chris van der Ende, Koen Verhagen en Erik van der Horst bespraken het nieuws en opvallende video’s.